ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Σκάνδαλο υποκλοπών

Η μέχρι σήμερα άρνηση της κυβερνητικής ηγεσίας να άρει το απόρρητο της ΕΥΠ έναντι των δημοκρατικών θεσμών που είναι εκ του Συντάγματος υπεύθυνοι για την εποπτεία και τον έλεγχο αυτής της κρατικής υπηρεσίας, συντηρεί μια ανυπόφορα δυσώδη κατάσταση που δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα, υπονομεύει την εμπιστοσύνη, διχάζει το πολιτικό προσωπικό και τους πολίτες, σε μια ιδιαίτερα σύνθετη και κρίσιμη περίοδο για όλα τα -εσωτερικά και εξωτερικά- μεγάλα θέματα της χώρας μας.

Τρεις μήνες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, τα κεντρικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Η αρχική κυβερνητική δέσμευση ότι θα ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε αλλά έχουν γίνει βήματα στην αντίθετη κατεύθυνση, προς τη συσκότιση. Αν αυτό συνεχιστεί, το τέλος δεν θα είναι καλό για κανέναν. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει το θέατρο σκιών και να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, πριν οι τοξικές αναθυμιάσεις κάνουν μεγάλη ζημιά στη δημοκρατική ομαλότητα. Όποιο (και για όποιους) κι αν είναι το κόστος της διαφάνειας, είναι απείρως μικρότερο από το κόστος της συγκάλυψης.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!