ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Οικονομικές ειδήσεις

Βιομηχανία -τιμές: Επιταχύνθηκε, εκ νέου, η άνοδος των τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Αύγουστο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.  Ο δείκτης  παρουσίασε αύξηση 32% έναντι ανόδου κατά 26,7% τον Ιούλιο και κατά 31,3% τον Ιούνιο. Προάγγελος για την πορεία των τιμών στην παραγωγή αλλά και στον τελικό καταναλωτή. Παραμένουν σταθερά σε χαμηλότερα επίπεδα οι ανατιμήσεις στην Ευρωζώνη, εδώ.

 ΙΟΒΕ.

Εξασθένηση προσδοκιών. Εξασθένιση προσδοκιών βιομηχανίας κυρίως για κεφαλαιουχικά αγαθά. Μεγάλες πιέσεις στις προβλέψεις για αποθέματα, μικρότερες στις παραγγελίες, στη τρέχουσα ζήτηση, παραγωγή, πωλήσεις και απασχόληση. Το ΙΟΒΕ εκτιμά πως οι αβεβαιότητες για το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμα έντονες, αλλά υπάρχει και αντιστάθμισμα από την θετική πορεία του τουρισμού, τα μέτρα στήριξης αλλά και  αρκετά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε στάδιο ωρίμανσης, εδώ.

ΕΣΠΑ. Στις περιφέρειες που θα λάβουν 8,2 δισ. ευρώ (επί συνόλου 26 δισ.) από το νέο ΕΣΠΑ εντοπίσθηκε το ενδιαφέρον ενημερωτικής εκδήλωσης της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης στη Λάρισα. Το στοίχημα τώρα για τις αρμόδιες αρχές είναι να τελειώσει η προετοιμασία για να βγουν στην αγορά το ταχύτερο δυνατό οι πρώτες προσκλήσεις προγραμμάτων, εδώ.

Ταμείο Ανάκαμψης. Από τα Χανιά, σε εκδήλωση για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, προανήγγειλε πως σύντομα, θα ανοίξει για υποβολή αιτήσεων το πρώτο «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις, ενώ από την αρχή του 2023 θα λειτουργήσουν 2 νέα εργαλεία χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 3 δισ. ευρώ, εδώ.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!