ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚREPORT

Ουκρανία: Οι δηλώσεις Μπάιντεν – Λαβρόφ

Η 231η ημέρα του πολέμου βρίσκει τον ρωσικό στρατό να βομβαρδίζει πόλεις και υποδομές, τον λαό της Ουκρανίας να προετοιμάζεται για σκληρή δοκιμασία μεγάλης διάρκειας, τον Πούτιν να πιέζεται από τους σκληροπυρηνικούς και να πληθαίνουν τα σενάρια για τριβές στον σκληρό πυρήνα του Κρεμλίνου, τη Δύση να επιβεβαιώνει την «αέναη» στήριξή της στο Κίεβο και να ανησυχεί για τα επόμενα βήματα του Πούτιν και την Κίνα να καλεί για επίλυση των διαφορών με διάλογο.

Ξεχωρίζουμε δύο τοποθετήσεις:

Τζο Μπάιντεν: Τη συνέντευξη Μπάιντεν στο CNN, που χαρακτήρισε τον Πούτιν ένα λογικό παίκτη που έκανε μεγάλο λάθος στις εκτιμήσεις του για τις δυνατότητες της Ρωσίας να προσαρτήσει την Ουκρανία, πίστευε ότι θα γίνονταν δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες, και συμπλήρωσε πως δεν πιστεύει ότι ο Πούτιν θα προσφύγει στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, εδώ.

Σεργκέι Λαβρόφ: Τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, που από κάποιες πλευρές ερμηνεύονται ως σήμα αναζήτησης μιας «έντιμης απεμπλοκής» της Μόσχας. Είμαστε πρόθυμοι για συνομιλίες με τις ΗΠΑ ή την Τουρκία με θέμα τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά μέχρι τώρα δεν μας έχει γίνει καμία σοβαρή πρόταση, είπε χθες ο Σεργκέι Λαβρόφ, εδώ.

Σημειώστε ότι το ενδεχόμενο μιας συνάντησης κορυφής που θα εκτόνωνε την ένταση στην Ουκρανία και, επιπλέον, θα έβγαζε τον Πούτιν από την δύσκολη θέση στην οποία τον έχει φέρει η κακή πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων, πιθανολογείται τις τελευταίες ημέρες όλο και συχνότερα.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!