ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Προσοχή στις «αποκαλύψεις»

Η «αποκάλυψη» του Nordic Monitor, εντάσσεται σε μια μακρά σειρά «αποκαλύψεων» του συγκεκριμένου ισότοπου, τόσο σε θέματα που αφορούν σκοτεινές σχέσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με σουνίτες  τζιχαντιστές και σιίτες των Φρουρών της Επανάστασης, όσο και με σενάρια που θέλουν την Τουρκιά να επιτίθεται στην Ελλάδα.

Βασικός συντελεστής του Nordic Monitor είναι το πρώην διευθυντικό στέλεχος της γκιουλενικής εφημερίδας Ζαμάν, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που ζει εξόριστος στην Σουηδία. Το δίκτυο Γκιουλέν δραστηριοποιείται στις σκανδιναβικές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως μέσω διασποράς ειδήσεων, η αξιοπιστία των οποίων είναι αμφιλεγόμενη. Ειδικά όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, το δίκτυο προσπαθεί να τροφοδοτήσει τους φόβους στην Ελλάδα, άλλοτε με επίσημα έγγραφα που δημοσιεύει -με το εύλογο ερώτημα του πως και γιατί τα έχει αποκτήσει- άλλοτε με πληροφορίες και αναλύσεις.

Είναι αδύνατο να εκτιμηθεί η σοβαρότητα των όποιων πληροφοριών προέρχονται από το συγκεκριμένο δίκτυο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν αξιοπιστία. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να ξέρουμε ότι προέρχονται από τον συγκεκριμένο -και διαχρονικά ιδιαίτερα σκοτεινό- χώρο.

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!