ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Η πιο σημαντική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές

Μετά από δύο εβδομάδες λειτουργίας, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές φαίνεται ότι χτες είχε την πιο σημαντική συνεδρίασή της. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, κατέθεσε ότι με εντολή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, το αρχείο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε, την ίδια ημέρα που (α) οι δικηγόροι του Ν. Ανδρουλάκη διαβίβασαν στην ΑΔΑΕ την καταγγελία του για το Predator και που (β) η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής είχε την πρώτη της συνεδρίαση για τις υποκλοπές.

Ο Θ. Δεμίρης: Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο νυν επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμ. Δεμίρης, υποστήριξε στην Επιτροπή ότι δεν προβλέπεται πουθενά να ενημερωθεί ο Ν. Ανδρουλάκης και χαρακτήρισε «καινοτομία» μια τέτοια κίνηση. Αν έρθει να με ρωτήσει -φέρεται να δήλωσε- «δεν ξέρω τι να του πω ακριβώς».

Ο Χρ. Ράμμος: Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ φέρεται να περιέγραψε μια «δύσκολη» συνεργασία με την ΕΥΠ, της καταλόγισε άρνηση συνεργασίας και υπεκφυγές τόσο στον διοικητή όσο και από την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ. Σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης, η δήλωση Ράμμου ότι θα συνεχίσει τις έρευνες.

Το ΠΑΣΟΚ: «Η σημερινή κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του προέδρου της ΑΔΑΕ κατέρριψε τις σαθρές γραμμές άμυνας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ. Δηλώσεις της Ευ. Λιακούλη (εδώ), του Δ. Τζανακόπουλου (εδώ), καμία δήλωση από βουλευτές της ΝΔ.

Σε ευρωπαϊκό τερέν μεταφέρεται η υπόθεση:

Η Ευρώπη: Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται στην Αθήνα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και υπεύθυνη για θέματα Διαφάνειας Βέρα Γιούροβα, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου στη χώρα μας θα βρίσκονται μέλη της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA). Σημειώνουμε ότι 24 Έλληνες δημοσιογράφοι και ανταποκριτές ξένου Τύπου έχουν ζητήσει να ελεγχθούν από τις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου τα κινητά τηλέφωνά τους.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!