ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Καμπή στον πόλεμο

Η αρχή έγινε με την ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή του Χαρκόβου που έτρεψε τις εκεί ρωσικές δυνάμεις σε άτακτη φυγή και εξέθεσε τον Πούτιν σε εσωτερική κριτική.

Η συνέχεια θυμίζει την επόμενη μέρα της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Κιέβου με τις φρικαλεότητες των ομαδικών τάφων.

Στην σκιά των παραπάνω  ήρθε και η Σύνοδος Κορυφής της Ομάδας της Σαγκάης στην Σαμαρκάνδη, στο περιθώριο της οποίας ο Πούτιν συναντήθηκε με τους ηγέτες της Κίνας και της Ινδίας.

Για πρώτη φορά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Σι Τζιπιγκ και ο Μόντι πιέζουν δημόσια τον Πούτιν για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου να λαμβάνει υπόψη του τις διαφοροποιήσεις των συνομιλητών του και να δεσμεύεται δημόσια ότι θα κάνει ότι μπορεί για να επισπεύσει το τέλος της σύγκρουσης.

Λίγο πριν μεταβεί στην Σαμαρκάνδη ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 90 λεπτών με τον Σολτς, με πρωτοβουλία του Καγκελαρίου της Γερμανίας.

Συνομιλία μεγάλης διάρκειας αν λάβουμε υπόψη ότι δεν παρίσταται διερμηνέας καθώς οι δύο ηγέτες συζητούν στα γερμανικά.

Είναι φανερό ότι Κίνα, Ινδία και Γερμανία που φοβούνται τις οικονομικές παρενέργειες μιας παρατεταμένης σύγκρουσης στην Ουκρανία πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις για τερματισμό του πολέμου πριν ο επερχόμενος σκληρός χειμώνας εγκλωβίσει την Παγκόσμια Οικονομία σε ύφεση μακράς διαρκείας.

Τα παραπάνω θα κυριαρχήσουν στις συναντήσεις και τις διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Νέα Υόρκη, την ερχόμενη Τρίτη, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αλλά και στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των G-20 στο Μπαλί της Ινδονησίας στις αρχές Νοεμβρίου, όπου εκτός απροόπτου έχουν δηλώσει ότι θα είναι παρόντες οι Μπάιντεν, Πούτιν και Σι Τζιπίνγκ.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!