ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Προβοκάτσια μέσω Ελλάδας για να πέσει ο Ερντογάν;

Το «σχέδιο για προβοκάτσια»  περιγράφει τα εξής: 

«Για παράδειγμα, θα μπορούσαν(οι γκιουλενιστές μέσα στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις) να καταρρίψουν ένα ελληνικό αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας αερομαχίας, ή «κατά λάθος» θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν στρατιωτικά κτίρια που χτίστηκαν στα νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών και να πυροβολήσουν Έλληνες στρατιώτες.

Αυτή η πρόκληση θα εξυπηρετούσε στο να επιβεβαιωθεί η αντίληψη που επικρατεί στη Δύση (βάσει ελληνικών πηγών), ότι ‘η Τουρκία προκαλεί’. 

Οι δύο ηγετικές φυσιογνωμίες της τουρκικής αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και η Μεράλ Ακσενέρ, θα χρησιμοποιήσουν αυτή την κατάσταση εναντίον της κυβέρνησης και θα λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της Δύσης ως συνήθως, ώστε η κυβέρνηση Ερντογάν να πολιορκείται τόσο από μέσα όσο και από έξω.

Ενόσω η Τουρκία θα απασχολείται με το κράτος-πιόνι που λέγεται Ελλάδα, οι ΗΠΑ θα επέμβουν σ την Τουρκία για να σταματήσουν τη σύγκρουση. Έτσι, θα αποκλειστεί η Τουρκία που «τολμά»  να κάνει γεωτρήσεις για κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο».

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!