ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ KREPORT

Επιτροπή Θεσμών

Η χθεσινή - κεκλεισμένων θυρών - συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, διατήρησε σε μεγάλο βαθμό την μυστικότητα των εργασιών της. Οι διαρροές περιορισμένες και μερικές φορές αντιφατικές. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες:

Π. Κοντολέων, παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ: Επικαλέστηκε το απόρρητο και επανέλαβε ότι ουδέποτε ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός ή το γραφείο του για αποφάσεις άρσης απορρήτου. Αρνήθηκε να απαντήσει αν έχει καταστραφεί ο φάκελος Ανδρουλάκη.

Γρ. Δημητριάδης: Επικαλέστηκε το απόρρητο.

Β. Βλάχου, αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ: Επικαλέστηκε το απόρρητο

Χρ. Ράμμος, πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ): Δεν επικαλέστηκε το απόρρητο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται επίκληση απορρήτου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο της ΕΥΠ.

Γ. Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ: Δεν επικαλέστηκε το απόρρητο. Ήταν κατηγορηματικός ότι ουδέποτε έγιναν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων επί ΣΥΡΙΖΑ, και ποτέ δεν έγινε παρακολούθηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή μελών της οικογένειάς του. Για συγκεκριμένη υπόθεση, φέρεται να είπε, ότι παρακολουθούντο τα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ανάμεσα στις συνομιλίες που καταγράφηκαν ήταν του τότε προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα και του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Σ. Σαγιά.

Θ. Δεμίρης, νέος διοικητής της ΕΥΠ: Διέψευσε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιχείρηση το τελευταίο διάστημα μαζικής καταστροφής υλικού παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ. Ωστόσο ανέφερε ότι εφόσον δεν προκύψει κάτι από μια παρακολούθηση τότε το υλικό καταστρέφεται. Φέρεται επίσης να ανέφερε πως ο πρωθυπουργός είναι απολύτως ενημερωμένος από τον ίδιο, για τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ που είναι σε εξέλιξη.

 

 

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!