ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΥΒΑΚΑ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας συκοφαντίας

Το Κέντρο Αριστείας Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΝΑΤΟ είχε προειδοποιήσει από τον Φεβρουάριο του 2021 (εδώ) ότι η κεντροαριστερή κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τη Σανά Μαρίν και μόνο γυναίκες στην ηγεσία των υπόλοιπων 4 κομμάτων δεχόταν ήδη σεξιστικές επιθέσεις. Χυδαίες αναρτήσεις online σε κοινωνικά δίκτυα, από ανώνυμους λογαριασμούς, στοχοποιούσαν συστηματικά τις γυναίκες υπουργούς της κυβέρνησης. Στην ουσία μετέφεραν το μήνυμα ότι δήθεν οι γυναίκες δεν έχουν αρχές, δεν είναι ικανές στη λήψη σημαντικών πολιτικών αποφάσεων και δεν έχουν ηγετικά προσόντα. 

Ένα στοχευμένο “σκάνδαλο” ανάγκασε τη Μαρίν να κάνει τεστ ναρκωτικών για να αποδείξει ότι δεν βρισκόταν υπό την επήρεια οποιασδήποτε παράνομης ουσίας, στο ιδιωτικό πάρτι όπου χόρευε “ξέφρενα”, παρέα με άλλους πολιτικούς και καλλιτέχνες. Είναι ακόμα άγνωστο πώς διέρρευσε το βίντεο από το πάρτι. Το δημοσίευσε η tabloid εφημερίδα Iltalehti του Ελσίνκι, με ένα από τα δημοφιλέστερα site στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι σ΄ αυτό ακούγεται κάποιος να κάνει αναφορά σε κοκαΐνη. Ακολούθησε και δεύτερο βίντεο, στο οποίο η Μαρίν φαίνεται σε “στενές περιπτύξεις” με έναν άγνωστο άνδρα, σε πριβέ χώρο ενός κλαμπ του Ελσίνκι. 

Η Μαρίν δέχτηκε επικρίσεις, μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο βίντεο, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από -άνδρες- πολιτικούς του κυβερνητικού συνασπισμού. Η βασική κατηγορία είναι ότι μπορεί να είχε πάρει κι εκείνη κοκαΐνη, αλλά ταυτόχρονα κάποιοι αμφισβήτησαν ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός, αν εκείνη τη στιγμή προέκυπτε κάποια σοβαρή κρίση. 

Την πιο ανώδυνη εξήγηση για το “σκάνδαλο” έδωσε ένας Φινλανδός ειδικός κυβερνοασφάλειας: Ίσως Ρώσοι χάκερς “έσπασαν” το τηλέφωνο κάποιου που συμμετείχε στο πάρτι και “διέρρευσαν” το βίντεο για να προκαλέσουν κρίση στη γειτονική τους χώρα που ετοιμάζεται να μπει στο ΝΑΤΟ. 

 

 

 

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!