ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γερμανική δύσπνοια

Παράδοξο πρώτο, οι 27 της Ε.Ε και η Δύση συνολικά ανακοινώνουν την πρόθεση τους να απεξαρτηθούν πλήρως από το φυσικό αέριο μόλις βρουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Παράδοξο, γιατί η διατύπωση αυτή διαμηνύει στο Κρεμλίνο ότι έχει κάθε λόγο να κλείσει τώρα την στρόφιγγα του φυσικού αερίου και να υποχρεώσει τις χώρες της Ευρώπης να πάρουν αποφάσεις με δυσθεώρητο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό κόστος.

Όλοι, και περισσότερο από όλους η Γερμανία, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας που στο ορατό μέλλον μπορούν να διασφαλίσουν την αναγκαία ποσότητα και μάλιστα σε προσιτή τιμή για τις ενεργειακές ανάγκες της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα Eurointelligence, που δεν δημοσιεύει σενάρια συνωμοσίας, ο Σολτς έχει όλα τα κίνητρα να διαπραγματευθεί παρασκηνιακά την επαναλειτουργία του Νord Stream 1 στις 21 Ιουλίου,  δεσμευόμενος  ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να εισάγει ρωσικό φυσικό αέριο τουλάχιστον για μια 10ετία, σε μια συμφωνία κυρίων που επί του παρόντος θα παραμείνει απόρρητη.

Ακόμη κι αν αποδειχτεί ότι αυτό το σενάριο δεν έχει υπόσταση, το πρόβλημα για την Γερμανία είναι ότι δεν μπορεί να παρακολουθεί την κατάρρευση της οικονομίας της ως θεατής.

Χωρίς την ενέργεια της Ρωσίας και με δρομολογημένη την μείωση του διμερούς εμπορίου με την Κίνα, η Γερμανία που βρίσκεται σε κατάσταση στρατηγικής δύσπνοιας αυτή την στιγμή μπορεί να «καταλήξει» ανά πάσα στιγμή, από αιφνίδιο οικονομικό θάνατο.

Το γεγονός και μόνο ότι έγκυρες ιστοσελίδες δημοσιεύουν σενάρια παρασκηνιακής συναλλαγής του Σολτς με τον Πούτιν, δείχνει το βαθμό του πανικού που έχει καταλάβει την ελίτ της ισχυρότερης ευρωπαϊκής χώρας.

Το σενάριο «Βρώμικης Συμφωνίας», άλλωστε, δεν θα είναι κάτι καινούργιο στην ιστορία της Γερμανίας:

-Την Άνοιξη του 1922 στο Ραπάλο της Ιταλίας στο περιθώριο της διεθνούς συνδιάσκεψης για την μεταπολεμική ανασυγκρότηση, η Γερμανία της Βαιμάρης και η Σοβιετική Ρωσία του Λένιν υπόγραψαν συμφωνία συνολικής πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας.

-Στις 23 Αυγούστου του 1939 οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της ΕΣΣΔ, Ρίμπεντροπ και Μολότοφ, υπέγραψαν σύμφωνο μη επίθεσης με ένα μυστικό πρωτόκολλο που προέβλεπε την διανομή της Πολωνίας και της Ανατολικής Ευρώπης.

Δύο καταληκτικές σημειώσεις:

-Σύμφωνα με το Spiegel  υποβόσκει ενδοκυβερνητική σύγκρουση με τους Πρασίνους να μην δέχονται την διατήρηση των τριών πυρηνικών σταθμών ηλεκτρικής ενεργείας που υποστηρίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι.

Θα ήταν παράδοξο αν στο όνομα της ενότητας της Δύσης το Βερολίνο δεν εξαντλήσει δημόσια και παρασκηνιακά κάθε δυνατή προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία.

-Τέλος, αν στις 21 Ιουλίου ανοίξουν οι στρόφιγγες του Νοrd Stream 1, το σενάριο της παρασκηνιακής συναλλαγής της Μόσχας με το Βερολίνο θα αποκτήσει αυξημένη αξιοπιστία.

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!