ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚREPORT

Προς πρόωρη υποψηφιότητα Τραμπ;

Θα ανακοινώσει άμεσα ο Τραμπ ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του 2024%;  Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις το 56% της εκλογικής βάσης των Ρεπουμπλικάνων στηρίζει μια νέα υποψηφιότητα Τραμπ. Αλλά αυτό από μόνο του δεν θα εξηγούσε μια πρόωρη ανακοίνωση της υποψηφιότητας, δύο και πλέον χρόνια πριν από τις κάλπες του 2024.

Είναι προφανές ότι μια σειρά από λόγοι μπορούν να ερμηνεύσουν την πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά των ΗΠΑ ενδεχόμενη πρόωρη υποψηφιότητα:

  • Πρώτον, η υποψηφιότητα θα λειτουργούσε ως πολιτική ασπίδα προστασίας του Τραμπ στην περίπτωση που η Εξεταστική Επιτροπή για την έφοδο των οπαδών του στο Καπιτώλιο στοιχειοθετούσε κατηγορίες που μπορούν να επισύρουν την απαγγελία κατηγορίας όχι μόνο για ηθική αυτουργία αλλά και για προσωπική εμπλοκή.
  • Με δεδομένη την ένταση και την διαίρεση που έχουν προκαλέσει πρόσφατες αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τις αμβλώσεις και την οπλοφορία μέχρι την κλιματική κρίση και τις αρμοδιότητες για την οργάνωση ομοσπονδιακών εκλογικών αναμετρήσεων, να επιχειρήσει ο Τραμπ να μεγιστοποιήσει την επιρροή του στον υπερσυντηρητικό χώρο.
  • Τρίτον, αν ο Τραμπ δηλώσει τις επόμενες βδομάδες ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024, τότε, αν ο Μπάιντεν όπως αναμένεται χάσει τον έλεγχο του Κογκρέσου στις Ενδιάμεσες Εκλογές, ο πρώην Πρόεδρος θα θεωρήσει το αποτέλεσμα ως δημοψήφισμα υπέρ της επανόδου του στον Λευκό Οίκο.
  • Τέλος, εξυπακούεται ότι αν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τις Ενδιάμεσες Εκλογές, τότε θα λειτουργήσει στην καλύτερη περίπτωση ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στη χειρότερη ως αρχή δικαίωσης των ισχυρισμών του ότι η νίκη του Μπάιντεν το 2020 ήταν αποτέλεσμα νοθείας.

Δεν χρειάζεται ειδίκευση στην εξωτερική πολιτική για να γίνει αντιληπτό τι θα σημαίνει για το κύρος των ΗΠΑ διεθνώς από την Μόσχα έως το Πεκίνο επανεμφάνιση του Τραμπ ως αρχηγού της αντιπολίτευσης και Προέδρου σε αναμονή…

Εάν θέλετε κάθε πρωί το ενημερωτικό δελτίο του KReport στο email σας και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό μας, κάντε μια δοκιμαστική συνδρομή!